Ciochină rămâne în arest la domiciliu
Social 8 octombrie 2024, 20:15 | 105

Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, care ar fi lovit mortal un adolescent de 14 ani și ar fi fugit de la locul accidentului, va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la solicitarea procurorilor. Dacă va fi găsit vinovat, Ciochină riscă până la șapte ani de pușcărie.

În ședința de marți, instanța a audiat un martor al acuzării - angajatul parcării auto, de unde Nicanor Ciochină și-ar fi luat o altă mașină, dar asemănătoare celei implicate în accident.

A refuzat să vorbească cu presa și Ion Andronache, cel care l-a ajutat pe Nicanor Ciochină să-și schimbe numerele de înmatriculare de la mașina implicată în accident la cea nouă.

Procurori spun că au suficiente probe pentru a demonstra vinovăția lui Ciochină, dar se se cere audierea a încă unui martor.

ALEXANDRU BUTNARU, procuror: "Cu părere de rău nu s-a prezentat deja a treia ședință de judecată unul din martori. Este vorba despre un angajat al MAI. Au fost făcute interpelările de vigoare la Ministerul Afacerilor Interne, însă ultimul, din ceea ce a comunicat, se află în concediu anual de odihnă."

DORIN PODLISNIC, avocatul părții vătămate: "Sperăm că la ședința viitoare acuzarea va aplica prevederile legale și o să întreprindă toate măsurile ca să fie asigurată prezența. Or, într-adevăr, acesta nu se prezintă neîntemeiat și se pare că tergiversează examinarea cauzei. De asemenea, există dubii că această tergiversare ar avea legătură cu schimbarea măsurii preventive din arest preventiv în arest la domiciliu."

Nicanor Ciochină este învinuit că pe 19 februarie a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. Potrivit anchetei, înainte de a fi prins, pe 21 februarie, primarul de Boldurești ar fi încercat să ascundă urmele accidentului - a înscenat o altă coliziune, cu implicarea mașinii deteriorate. Omenii din localitate au păreri împărțite.

Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină și pe complicele lui Ciochină. Este vorba despre medicul stomatolog din Nisporeni, Ion Andronachi. Acesta l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe o altă mașină. Potrivit surselor Jurnal TV, Ion Andronache ar fi verișorul fostului deputat PD, Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare.

Potrivit procurorilor, în acest dosar Ion Andronache riscă până la trei ani de închisoare, iar Nicanor Ciochină - până la șapte ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie