Patru din cele cinci persoane care au fost reținute marți, în urma perchezițiilor de la Comrat, au fost plasate în arest
Social 3 octombrie 2024, 20:03 | 100

Patru din cele cinci persoane care au fost reținute marți, în urma perchezițiilor de la Comrat, au fost plasate în arest. Centrul Național Anticorupție transmite că în privința celei de-a cincea persoane s-a dispus aplicarea controlului judiciar. Suspecții sunt vizați în dosare de finanțare ilegală a unui partid, spălare de bani și mobilizarea cetățenilor la proteste, contra plată.

Potrivit CNA, patru din cele cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 25 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria municipiului Cahul. Instanța a dispus, de asemenea, aplicarea controlului judiciar pe un termen de 60 de zile în privința celei de-a cincea persoane. Situația a fost comentată acum de bașcanul Evghenia Guțul, la două zile de la perchezițiile și reținerile de la Comrat. Guțul susține că acțiunile procesuale împotriva celor vizați sunt ilegale.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul autonomiei găgăuze: "Procurorii Anticorupție cer de la locuitorii autonomiei găgăuze, de la cinci locuitori, 30 de zile de arest pentru că ei ajută alți locuitori ai autonomiei găgăuze... precum că au fost găsite unele dovezi legate de Promsviazbank."

Pe 1 octombrie, la Comrat, au fost efectuate peste 50 de percheziții. Acțiunile au avut loc în cauza penală pornită pe fapte de spălare de bani, falsificarea rapoartelor financiare și finanțarea ilegală a unui partid politic. Cinci persoane erau reținute. Acestea ar fi mobilizat cetățenii la proteste, contra bani. Ofițerii CNA și procurorii au documentat și „plata suplimentelor la pensii și la salarii pentru unii bugetari prin intermediul aplicației „ПСБ” a băncii din Federația Rusă „Promsviazibank”.

Opinia ta contează. Comentează!