Natalia Morari are în programul său electoral un plan special, care îi vizează direct pe pensionari
Candidații pentru funcția de președinte continuă să-și desfășoare campania electorală prin localitățile din țară. Fie că este vorba despre educație, sistemul de pensionare sau diasporă, aspiranții la șefia statului vin cu planuri de dezvoltare.
Candidatul Ion Chicu a fost la Cimișlia și la Taraclia. Fostul premier a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la întâlnirile pe care le-a avut cu cetățenii. Chicu a spus că va fi un președinte responsabil.
ION CHICU, candidat PDCM: "Programul nostru electoral prevede investiții semnificative în infrastructură: majorarea investițiilor anuale ale statului în infrastructura publică rutieră, de aprovizionare cu apă și canalizare și cea energetică până la cel puțin 10% din PIB, inclusiv din contul emisiilor de eurobonduri pe piețele financiare internaționale."
Un alt candidat pentru funcția de președinte, Andrei Năstase, a mers la Bălți. Acolo, le-a vorbit alegătorilor despre planul său de relansare a economiei Republicii Moldov
ANDREI NĂSTASE, candidat independent: "Le-am vorbit oamenilor despre planul meu pentru relansarea economică a țării, despre cum ne putem reforma educația și sistemul medical, despre aderarea la Uniunea Europeană, fără a pierde valorile și tradițiile seculare ce ne definesc ca popor, despre liniște, pace și buna înțelegere."
Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a promis că va crea un mediu favorabil pentru revenirea cetățenilor moldoveni din străinătate. A menționat că echipa sa a elaborat un plan complex de susținere a diasporei.
ALEXANDR STOIANOGLO, candidatul PSRM: "Echipa mea a pregătit un plan desfășurat, care prevede sprijin pentru diasporă, la fel și programul „revenirii demne” care presupune întoarcerea cetățenilor Republicii Moldova acasă, în țara natală, să o transformăm într-o zonă sigură, cea mai importantă responsabilitate a președintelui."
Candidatul Natalia Morari are în programul său electoral un plan special, care îi vizează direct pe pensionari.
NATALIA MORARI, candidat independent: "Vom introduce o inițiativă prin care pensionarii cu venituri reduse să primească lunar bonuri în valoare de 1500 lei. Cu aceste bonuri, ei vor putea achiziționa produse alimentare de producție locală din orice magazin alimentar din țară, stimulând astfel cererea pentru producătorii autohtoni.
S-a arătat preocupat de pensionari și candidatul Vasile Tarlev. Acesta s-a întâlnit cu mai mulți muncitori ai unei companii de construcții și a discutat despre provocările pe care le întâmpină și planurile sale pe care le va implementa din funcția de președinte.
VASILE TARLEV, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei: "Este o rușine că bărbații și femeile se pensionează la aceeași vârstă de 63 de ani. Le-am spus că, atunci când voi deveni șef de stat, voi pleda pentru schimbarea imediată a acestei legi. De asemenea, este imperios necesar să revizuim sistemul de sănătate, deoarece serviciile sunt, practic, inaccesibile."
Pentru candidatul blocului „Împreună”, Octavian Țîcu, educația, medicina, cercetarea, cultura și sportul sunt domenii de interes național. Echipa sa are un plan de resetare a acestor sectoare. Astfel, Țîcu își propune.
OCTAVIAN ȚÎCU, candidat Blocul Împreună: "Cadre didactice bine plătite și motivate să activeze, învățământ preșcolar, preuniversitar și universitar european, investiții sporite în domeniul cercetării, mărirea alocațiilor în sănătate și modernizarea instituțiilor medicale, susținerea culturii și sportului prin finanțare sporită și politici de stat."
La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.