Mesaje la final de campanie electorală
Politic 18 octombrie 2024, 20:32 | 72

În ultima zi a campaniei electorale, unii candidați pentru funcția de președinte i-au chemat pe alegători să participe activ la votare. Politicienii au făcut și un bilanț al activităților în ultimele 30 de zile. De mâine, candidații nu mai au voie să facă agitație electorală.

Renato Usatîi și-a încheiat campania electorală în fața Parlamentului.

RENATO USATÎI, candidat „Partidul Nostru”: "Eu voi fi un președinte care în sens direct și indirect își va asuma răspunderea pentru tot, pentru că astăzi, noi suntem ultima speranță pentru sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Mă oblig să creăm un sistem în care vocea fiecărui cetățean să fie auzită."

Vasile Tarlev a declarat că de votul din 20 octombrie depinde cum va arăta Republica Moldova în viitor.

VASILE TARLEV, candidat Partidul pentru Viitorul Moldovei: "Vă asigur că voi garanta cu toată puterea, cu toată responsabilitatea și cu toate mecanismele, voi promova, proteja și garanta pacea, dezvoltarea, înțelegerea, stabilitatea în Republica Moldova. Să reglementăm conflictul transnistrean și să nu împărțim societatea între ai noștri și ai voștri."

Iar Tudor Ulianovschi a promis că poate asigura cetățenilor un viitor european.

TUDOR ULIANOVSCHI, candidat independent: "Urmare a discuțiilor noastre cu oamenii am înțeles că ei ne susțin. Ne susțin și ne îndeamnă să nu ne oprim, dar să mergem mai departe și să promovăm cât mai mult vocea fiecărui din ei. Noi suntem o echipă cu o viziune pro-europeană și susținem parcursul european al țării noastre, dar care să fie în interesul fiecărui din voi."

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a subliniat că pentru un șef de stat nu există probleme mici sau mari, iar el va găsi soluții pentru orice provocare.

ALEXNADR STOIANOGLO, candidat PSRM: "Într-o țară aflată în dificultate, soluționarea fiecărei probleme a fiecărui cetățean și restabilirea dreptății la toate nivelurile reprezintă singura cale de a recâștiga încrederea și controlul asupra parcursului nostru comun."

Maia Sandu a declarat că acum patru ani, Republica Moldova a luat calea cea bună, iar acum este la jumătate de drum.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Votează ca Moldova să iasă învingătoare. Fiecare vot, fiecare efort poate înclina balanța. Suntem la un moment de răscruce, în care avem datoria să alegem civilizația, Europa, dezvoltarea. Să ne apărăm democrația și să decidem soarta Moldovei și a copiilor noștri."

Ion Chicu a accentuat realismul programului său, care se concentrează pe competențele constituționale ale președintelui și pe asigurarea funcționalității statului.

ION CHICU, candidat PDCM: "Eu vă invit să veniți ala aceste alegeri. Să faceți alegerea pe care v-o dictează rațiunea. Este foarte important să ne prezentăm la alegeri și să decidem viitorul țării. Pentru că doar așa noi demonstrăm că pentru nou statul Republica Moldova contează."

Iar Andrei Năstase a promis că dacă ajunge în fotoliul de președinte, în Republica Moldova va fi o viață mai bună.

ANDREI NĂSTASE, candidat independent: "Nu prin promisiuni false ale politicienilor, dar printr-o administrare corectă a țării, a banilor pe care i-am primit de la partenerii externi, printr-o justiție corectă, care să-i pedepsească pe noii și vechii oligarhi, printr-o libertate de a decide ce este în interesul cetățenilor și a nu ceda în fața unor cerințe externe care să ne distrugă valorile și credința."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de Comisia Electorală Centrală.

Opinia ta contează. Comentează!