Au cântat cu fanii de la Chișinău
Social 8 octombrie 2024, 20:17 | 99

Aproape două mii de oameni din Chișinău au cântat la unison cu trupa ucraineană „Vopli Vidopliassova”. „A fost un moment unic”, a declarat liderul acestui colectiv, Oleg Skrîpka, invitat special la Festivalul Ziua Ucrainei în Republica Moldova.

OLEG SKRÎPKA, liderul trupei Vopli Vidopleassova: "De multă vreme nu am fost în Republica Moldova. Am evoluat aici de două ori - odată de Ziua Tineretului, într-un club. Și de această dată a fost o prezență îmbucurătoare. Cei mai mulți oameni erau ucraineni."

Oleg Skrîpka se bucură că la concert au venit și mulți locuitori ai Chișinăului, care apreciază stilul „Vopli Vidopleassova”

OLEG SKRÎPKA, liderul trupei Vopli Vidopleassova: "Toți au dansat, au cântat. A fost vesel și noi apreciem acest lucru. Nu este doar o sărbătoare. E marea noastră misiune să nu uităm că e război în Ucraina și să vorbim despre faptul ca trebuie să ne ajutăm reciproc, pentru ca împreună să intrăm în Europa."

Din cauza războiului din Ucraina, trupa nu poate merge în turnee cum ar fi vrut, pentru că unii muzicanți se află în occident, iar alții - la Kiev.

OLEG SKRÎPKA, liderul trupei Vopli Vidopleassova: "Să organizăm un concert nu este ușor, pentru că sunt multe persoane care nu sunt în Ucraina. O bună parte din echipă locuiește în Europa. De acolo a venit la Chișinău. O parte din echipă vine de la Kiev. Chitaristul trupei a luptat și a fost rănit. În trupa noastră la instrumente cântă nu băieții, ci fetele."

Pentru că „Vopli Vidopleassova” are un stil similar celui pe care îl folosește trupa „Zdob și Zdub”, aceasta este invitată la un festival organizat în Ucraina, în anul viitor.

OLEG SKRÎPKA, liderul trupei Vopli Vidopleassova: "Noi am fost și la concertul prietenilor de la „Zdob și Zdub”. Noi avem același stil. Astăzi, oficial i-am invitat pe băieții de la „Zdob și Zdub” la festivalurile noastre. Au spus că vor veni."

Artiștii ucraineni spun că vor să mai concerteze în Republica Moldova.

OLEG SKRÎPKA, liderul trupei Vopli Vidopleassova: "Avem astfel de planuri, în special să-i susținem pe ucrainenii care sunt aici, în Republica Moldova. Ar fi minunat să cântăm pentru publicul din Republica Moldova, pentru ca lumea să cunoască ce fel de muzică facem - un amestec armonios între rock and roll și folc."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie