Filmul „Carbon”, care a luat cele mai multe trofee la Gala cineaștilor 2024, va fi lansat online pe 16 noiembrie
Cultură 29 august 2024, 17:33 | 203

Filmul „Carbon”, care a luat cele mai multe trofee la Gala cineaștilor 2024, va fi lansat online pe 16 noiembrie, la doi ani de la premieră. Cu această ocazie, producătorii intenționează să stabilească trei recorduri mondiale prin adunarea în fața micilor ecrane a peste 355 de mii de spectatori concomitent.

Pe 16 noiembrie, la ora 21:00, filmul „Carbon” își propune să adune în fața micilor ecrane peste 355 de mii de spectatori concomitent, pentru a depăși recordul mondial „Cea mai mare premieră online”, stabilit de filmul indian "Dil Bechara" în 2020. Pe lângă asta, numele fiecărui spectator va fi inclus în genericul de final al filmului, contribuind astfel la depășirea altor două recorduri: „Cele mai multe nume în titlurile de final”, record stabilit de filmul japonez „Senso to Seishin” în 1991 și „Cele mai lungi titluri de final”, record stabilit de filmele „Once Upon a Time in the West” și „Superman”.

Regizorul filmului „Carbon”, Ion Borș, spune că ideea a venit de la spectatorii, care, zice el, „bombardează cu mesaje în fiecare zi”, timp de doi ani: când apare filmul online? Mai este și dorința de a face acest film cu adevărat popular.

ION BORȘ, regizorul filmului CARBON: "Ne-am gândit să facem o premieră mai specială, să nu fie filmul doar online, dar să facem o premieră. Și atunci ne-am gândit cel fel de premieră poți să faci online. Și atunci ne-a venit ideea să facem cea mai mare premieră online. Ne-am documentat, am văzut care a fost cea mai mare premieră online anterior, a fost a unui film din India, desigur că este cu o populație cu mult mai mare de cât a Moldovei.Ne-am propus cu echipa și cu agenția care ne ajută cu comunicarea să batem acest record împreună cu cetățenii noștri."

Pentru a contribui la stabilirea recordurilor remarcabile, oamenii trebuie să cumpere un bilet online, la un preț simbolic, de pe site-ul carbonfilm.md și să urmărească producția cinematografică în ziua lansării online. Biletul le va oferi acces exclusiv la film, iar linkul de acces va fi trimis pe adresa e-mail înainte de premieră.

Filmul „Carbon” a fost recunoscut la nivel internațional. La prestigiosul „San Sebastian International Film Festival” din Spania, pelicula a fost selectată oficial în categoria New Directors. De asemenea, a fost recompensat cu Premiul Publicului atât la Transilvania International Film Festival din România, cât și la Romanian Filmuseum din München, Germania, consolidându-și statutul de favorit al spectatorilor. La nivel național, „Carbon” a triumfat la Gala Cineaștilor 2024, unde a obținut șase premii importante: Cel mai bun Film, Cea mai bună Regie, Cel mai bun Scenariu, Cel mai bun Montaj, Cel mai bun Sunet și Cele mai bune Costume.

„Carbon” a fost lansat în cinematografe în octombrie 2022 și a fost proiectat timp de aproape 24 de luni. Filmul a fost vizionat de peste 150 de mii de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!