Parlamentul European sprijină Moldova
Politic 9 octombrie 2024, 20:02 | 551

Parlamentul European a votat astăzi, cu largă majoritate, Rezoluția privind situația din Republica Moldova. Prin acest document, europarlamentarii cer creșterea sprijinului european pentru Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană și pentru combaterea riscurilor de securitate.

SIGFRIED MUREȘAN, eurodeputat PPE: "Rusia refuză să accepte vecini liberi și democrați, pentru că vecinii democrați pot evidenția cât de slabă este democrația în Rusia. Rusia își dorește vecini slabi și dependenți. Iată de ce finanțează campanii de dezinformare în Republica Moldova, inclusiv în contextul alegerilor prezidențiale și al referendumului, care au loc pe 20 octombrie."

În rezoluția adoptată cu 508 voturi „pentru”, 53 - „împotrivă” și 104 abțineri, europarlamentarii evidențiază progresele realizate de Republica Moldova în domeniul reformelor, care au dus la începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Rezoluția condamnă, de asemenea, tentativele Federației Ruse de a influența alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie. În context, Parlamentul European susține creșterea sprijinului european pentru Republica Moldova în combaterea acestor ingerințe, inclusiv prin creșterea resurselor pentru Misiunea de Parteneriat Civil a Uniunii Europene în Republica Moldova și creșterea alocărilor pentru Republica Moldova prin intermediul Instrumentului European pentru Pace.

Opinia ta contează. Comentează!