Consiliul UE a adoptat măsuri restrictive împotriva a cinci persoane şi unei entităţi responsabile pentru acţiuni de destabilizare
Politic 14 octombrie 2024, 19:58 | 204

Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene a adoptat astăzi măsuri restrictive împotriva a cinci persoane şi unei entităţi responsabile pentru acţiuni de destabilizare a Republicii Moldova, pe fondul alegerilor prezidențiale și al referendumului constituțional.

Anunțul despre sancțiunile împotriva a cinci persoane și o entitate a fost făcut de ministrul român de Externe, Luminița Odobescu. Printre persoanele sancţionate se află bașcanul Evghenia Guţul, responsabilă pentru promovarea separatismului în autonomia găgăuză. În listă sunt, de asemenea, consilierul bașcanului, Mihail Vlah, responsabilul pentru afaceri externe al autonomiei, Iurii Cuznețov, și vicepreședintele comitetului executiv de la Comrat, Illia Uzun. A fost sancționată și „Evrazia”, o asociație neguvernamentală cu sediul în Rusia, al cărei scop este promovarea intereselor Rusiei în străinătate, și directorul, și fondatorul acesteia, Nelli Parutenco.

Opinia ta contează. Comentează!