S-ar fi pomenit cu credite la banca rusă
Social 8 octombrie 2024, 20:03 | 134

Panică în rândul susținătorilor lui Șor, care au luat carduri MIR de la blocul „Victoria/Pobeda”. Mai mulți simpatizanți ai formațiunii respective s-ar fi trezit cu datorii la „Promsveazbank” din Rusia. Oamenii sunt nedumeriți - li s-ar fi promis una, dar au primit alta. „Este un atac cibernetic”, consideră deputatul Marina Tauber. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, ne-a declarat că până în prezent nu au fost înregistrate plângeri în legătură cu acest caz, dar că cei vizați pot apela la structurile competente.

Potrivit portalului Deschide.MD, mai multe persoane anunță că au primit în seara zilei de luni, 7 octombrie, notificări de la instituția financiară din Rusia, prin care sunt anunțate că, începând cu 1 noiembrie, urmează să ramburseze un credit obținut anterior. În notificările cu pricina este indicat că „limita de credit a fost epuizată”. Termenul primei plăți va începe pe 1 noiembrie, iar pentru fiecare zi de întârziere „se va aplica o penalitate de 0,1%”. Mesaje similare au apărut și în spațiul virtual. Oamenii întreabă unul de altul cine poate să-i ajute în asemenea situații.

Conținutul acestor mesaje este „o minciună”, a reacționat deputatul Marina Tauber. Potrivit acesteia, nu există limite de credit și nimeni dintre beneficiarii ajutoarelor sociale nu datorează nimic băncii „Promsvyazbank”.

MARINA TAUBER, deputat: "Eu știu că este un neadevăr. Nu există niciun fel de credite și nu este nicio problemă cu plățile. Este un atac cibernetic, fiind folosite numere care ar fi ale băncii. Cineva încearcă să creeze panică în rândul cetățenilor. Pentru mulți, acest ajutor oferit de Ilan Șor pensionarilor și bugetarilor este singura sursă de existență."

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, ne-a declarat că până în prezent nu au fost înregistrate plângeri în legătură cu acest caz, dar a adăugat că peroanele care se simt lezate pot să apeleze la instituțiile competente.

„Promsveazbank”, aflată sub sancțiuni internaționale, este utilizată de gruparea Șor și așa-zisa organizație „Eurasia”, în spatele căreia se află serviciile speciale ruse, pentru a crea cardurile MIR care sunt eliberate masiv cetățenilor Republicii Moldova cu scopul de a-i corupe. Astfel, oamenii primesc lunar sume de bani în calitate de așa zis ajutor. În realitate, gruparea Șor cere în schimb ca oamenii să participe la diverse acțiuni de protest, precum și să voteze împotriva referendumului privind integrarea în UE, dar și să susțină candidații lui Șor la alegerile prezidențiale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie