Ședință amânată în dosarul lui Țuțu
Justiţie 18 octombrie 2024, 17:35 | 1436

Fostul deputat PD, Constantin Ţuţu, învinuit de îmbogățire ilicită şi trafic de influentă, urma să fie audiat astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, dar ședința a fost reprogramată pentru 8 noiembrie. Procesul a fost întrerupt din cauza avocatului lui Țuțu. Fostul deputat a refuzat și de această dată să discute cu presa.

În ședința programată pentru astăzi, Constantin Țuțu urma să facă declarații privind învinuirile care i se aduc.

ELENA CAZACOV, procuror: "Acuzarea ține să menționeze faptul că consideră o atare cerere din partea apărătorului drept neîntemeiată ori ședința preconizată pentru ziua de astăzi a fost prestabilită cu participarea nemijlocită a apărătorului."

În respectivul dosar, fostul deputat PD este bănuit că în perioada septembrie-octombrie 2017 a pretins și primit de la o persoană 20 de mii de euro, pentru a-i influența pe procurori și judecători la adoptarea unor soluții favorabile învinuitului. Constantin Ţuţu a fost învinuit de îmbogățire ilicită, după ce procurorii au constatat că în perioada 2014-2018, în timp ce a exercitat mandatul de deputat, a devenit proprietarul mai multor bunuri, imobile și automobile de lux, a căror valoare depășea substanțial veniturile declarate. Dacă va fi găsit vinovat, Constantin Țuțu riscă până la 15 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!