13 milioane de lei pentru panouri
Social 8 octombrie 2024, 16:43 | 654

Primăria Chișinău își propune să cheltuie aproape 13 milioane de lei pentru cumpărarea unor panouri informaționale. Responsabilii de la Direcția Generală Mobilitate Urbană desfășoară procedura de licitație pentru achiziția a 99 de dispozitive care vor fi instalate în stațiile de așteptare. Între timp, la unele stații din capitală funcționează astfel de panouri, doar că pe lângă informațiile privind circulația transportului public, sunt difuzate și spoturi video sau imagini cu șefii de la primărie.

VITALIE MIHALACHE, şeful Direcţiei generale mobilitate urbană: "Când o să fie finalizată, atunci vom putea discuta despre această achiziție care la ora actuală este inițiată, dar încă nu a fost desemnat nici câștigătorul, nici agentul economic care va executa și nici nu există niciun contract semnat la ora actuală."

Potrivit municipalității, dispozitivele vor asigura afișarea informațiilor despre sosirea transportului public în două regimuri, dar și informarea audio la sosirea fiecărei unități de transport. Anterior, panouri similare au fost instalate la mai multe stații de așteptare din capitală, unde pe lângă informațiile pentru călători, mai sunt difuzate și spoturi video, inclusiv imagini din campania de informare privind echipa Primăriei.

VITALIE MIHALACHE, şeful Direcţiei generale mobilitate urbană: "Sunt panouri instalate de Regia Transport Electric, Parcul Urban de Autobuze, Direcția Generală Mobilitate Urbană, în cadrul unor proiecte pilot sau în cadrul unor parteneriate pentru a identifica cea mai bună soluție pentru orașul Chișinău. Ele sunt pe bază de proiecte, pe bază de donații care nu au necesitat cheltuieli din partea Primăriei municipiului Chișinău. Ele sunt multifuncționale și pot fi utilizate în cadrul proiectelor sociale care le inițiază Primăria municipiului Chișinău."

Unii locuitori ai capitalei se arată nedumeriți de informațiile afișate pe aceste panouri.

Întrebați despre câți bani s-au cheltuit pentru așa-numita campanie de informare a cetățenilor privind echipa municipalității, responsabilii de la Primărie ne-au spus că nu pot să ofere deocamdată o cifră exactă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie