Schema a pornit pe 10 aprilie, când Evghenia Guțul și Dmitrii Constantinov au semnat un acord cu „Promsviazibank”
Politic 24 octombrie 2024, 19:57 | 187

În context, expertul WatchDog, Valeriu Pașa, afirmă că de fapt, schema a pornit pe 10 aprilie, când bașcanul Evghenia Guțul și șeful Adunării Populare a autonomiei găgăuze Dmitrii Constantinov au semnat un acord cu „Promsviazibank”. „Alegătorii vor demonstra în turul II de scrutin dacă vom avea un președinte ales onest sau unul, căruia Ilan Șor îi va cumpăra fotoliul”, a declarat expertul WatchDog.

VALERIU PAȘA, președintele comunității WatchDog: "În septembrie și octombrie pe cardurile acestor oameni au ajuns în jur de 39 de milioane de dolari. Asta este echivalent cu bugetul municipiului Bălți pe un an de zile. Din acești bani se poate acoperi bugetul municipiului Cahul pe vreo 6 ani de zile. Aceștia sunt banii care au venit doar în ultimele două luni de zile. Au venit multe transferuri începând cu luna aprilie."

Valeriu Pașa spune că schema a pornit pe 10 aprilie, când bașcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, și președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitrii Constantinov, au semnat un acord cu „Promsviazibank”, încălcând legislația Republicii Moldova. Potrivit expertului WatchDog, acest acord a permis apariția cardurilor MIR pe teritoriul autonomiei.

VALERIU PAȘA, președintele comunității WatchDog: "Toți acești bani care au fost transferați, și estimăm că în toată perioada au fost cel puțin 50 de milioane de dolari, trebuie să fie luați de la cei care i-au primit și vor fi un supliment foarte util pentru bugetul național. De exemplu, cu acești bani poate fi construite vreo 11-12 kilometri de drum a centurii Chișinău sau de mărit cu 50% fondul de subvenționare în agricultură."

Valeriu Pașa i-a îndemnat pe cei care au avut sau mai au instalată această aplicație să sune la poliție și să povestească tot în detaliu. Expertul a lansat un apel și pentru cei doi candidați, care aspiră la fotoliul de șef al statului.

VALERIU PAȘA, președintele comunității WatchDog: "Ambii trebuie să luați atitudine și să ne spuneți ce credeți despre ce s-a întâmplat. Dar și să ne răspundeți șa o întrebare simplă: veți accepta să câștigați alegerile cu sute de mii de voturi fraudate și cumpărate cu bani murdari de către penalul Ilan Șor?"

Amintim că în seara zilei de 20 octombrie, candidatul PAS, Maia Sandu, a anunțat că pretinși destabilizatori ar fi încercat cumpărarea a peste 300 de mii de voturi.

Opinia ta contează. Comentează!