Rezoluție pentru Republica Moldova
Politic 25 septembrie 2024, 20:38 | 343

O rezoluție privind Republica Moldova va fi dezbătută în prima ședință a Parlamentului European, pe 8 octombrie. Titlul dezbaterii va fi „Întărirea rezilienței Republicii Moldova în fața ingerințelor dinspre Rusia înaintea alegerilor prezidențiale”, a precizat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Rusia continuă să destabilizeze Republica Moldova și dorește ca aceasta să devină un stat dependent de Moscova”, a scris pe facebook Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

ANUNȚUL LUI SIEGFRIED MUREȘAN: "Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova vor merge la urne pentru a-și alege președintele, dar și pentru a vota la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De aceste voturi va depinde viitorul parcurs european al Republicii Moldova și perspectivele de dezvoltare ale țării."

Potrivit lui Mureșan, Parlamentul European este alături de cetățenii Republicii Moldova și susține integrarea acesteia în Uniunea Europeană.

Dezbaterile vor avea loc în plenul Parlamentului European pe 8 octombrie, iar rezoluția privind alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie va fi votată în zilele următoare, cel mai probabil pe 9 sau 10 octombrie, a mai scris Siegfried Mureșan.

Opinia ta contează. Comentează!