Ofițerii din Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” au desfășurat astăzi percheziții la Bălți
Social 16 octombrie 2024, 19:48 | 329

Ofițerii din Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” au desfășurat astăzi percheziții la Bălți în cadrul unei acțiuni de contracarare a fraudării alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie. Potrivit jurnaliștilor de la Nord News, în vizorul oamenilor legii sunt membrii și activiștii blocului politic „Victorie/Pobeda”, afiliat fugarului Ilan Șor.

Către ora 17, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a declarat pentru Jurnal TV că perchizițiile de la Bălți sunt în desfășurare și nu a oferit detalii suplimentare.

DIANA FETCO, șefa Secției comunicare și protocol a IGP: "Acțiunile ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații și ale mascaților brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” continuă la această oră. Imediat ce măsurile vor fi încheiate, vom comunica oficial toate detaliile."

După ședința Guvernului, ministrul de Interne, Adrian Efros, a spus că perchezițiile au loc ca urmare a faptului că cetățenii denunță cazuri de imixtiune în procesul electoral.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: "Toate aceste percheziții fac parte din investigații pe baza denunțurilor făcute de cetățeni, în baza materialelor probatorii care au fost acumulate pe parcursul a mai multor luni de zile. Este bine ca noi să avem finalitatea pe fiecare investigație."

Am încercat să obținem un comentariu de la deputatul Marina Tauber, care a participat la constituirea blocului „Victorie/Pobeda” la Moscova, dar aceasta nu a fost de găsit la telefon. Marți, ofițerii CNA și procurorii din Bălți au desfășurat percheziții într-o cauză penală, pornită pe faptul coruperii electorale și finanțării ilegale a partidelor politice. În cadrul acțiunilor de urmărire penală de marți dimineața, de la persoanele percheziționate și de la sediul unei formațiuni politice au fost ridicate telefoane mobile, mijloace bănești și înscrisuri de ciornă.

Opinia ta contează. Comentează!