Circa nouă milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului ca urmare a ploilor torențiale din această vară
Social 16 octombrie 2024, 19:49 | 147

Circa nouă milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru reparația drumurilor publice, deteriorate în nouă localități din raionul Telenești, ca urmare a ploilor torențiale din această vară. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

De mijloace financiare pentru reabilitarea drumurilor vor beneficia consiliile satelor Chiștelnița, Crăsnășeni, Ciulucani, Nucăreni, Scorțeni, Coropceni din raionul Telenești, dar și consiliile comunale din Suhuluceni, Ghiliceni și Tîrșiței.

Alte peste 388 de mii de lei vor fi alocate pentru reparația acoperișului unui bloc din satul Țaul, raionul Dondușeni, iar peste o sută de mii de lei - pentru reparația acoperișurilor a 14 case din regiune. Locuințele au fost afectate de ploile torențiale cu grindină și vânt puternic, de la mijlocul lunii iulie.

De asemenea, membrii CSE au decis alocarea sumei de 1,3 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor reparației sălii sportive a Liceului „Alecu Russo” din Orhei. Sala a fost avariată ca urmare a vijeliei, produsă în iunie curent.

Tot în urma intemperiei, a fost distrus acoperișul căminului pentru elevi nr. 2 al școlii profesionale din Orhei. Pentru repararea acestuia, CSE a alocat circa 1,8 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!