Continuă promisiunile electorale
Politic 9 octombrie 2024, 20:04 | 239

Salarii mai mari pentru profesori, școli și grădinițe moderne, integrarea în Uniunea Europeană. Aceste promisiuni sunt cel mai des lansate de către candidații pentru alegerile prezidențiale. Planurile sunt mărețe, spun politicienii, dar subliniază că acestea pot fi realizate doar dacă ei ajung în fotoliul de președinte al Republicii Moldova.

Tudor Ulianovschi promite că dacă va ajunge în fotoliul de președinte, va acorda o atenție sporită educației.

TUDOR ULIANOVSCHI, candidat independent: "În cadrul platformei Consiliului Economic, de pe lângă președintele țării, voi identifica și iniția parteneriate publice-private în vederea dezvoltării infrastructurii moderne pentru toate școlile și grădinițele, nu doar pentru cele 10 școli model pilotate de actuala guvernare. Voi milita pentru salarii mai mari pentru cadrele didactice și academice, dar și pentru elaborarea unei noi programe școlare și preșcolare, care să se axeze pe stilul de viață sănătos al copiilor."

Irina Vlah spune că dacă ajunge să conducă statul, va cere să fie investigat fiecare credit luat în ultimii patru ani de autorități.

IRINA VLAH, candidat independent: "Oamenii trebuie să știe în ce condiții au fost făcute împrumuturile și pe ce au fost cheltuiți banii. În baza investigațiilor, voi apela la Procuratura Generală. Toți cei care au luat decizii în detrimentul intereselor statului vor fi trași la răspundere."

Maia Sandu a fost la Ștefan Vodă și la Căușeni, unde le-a vorbit oamenilor despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Și sigur că noi o să facem totul ca să menținem pacea, dar ar fi Moldova în mai mare siguranță dacă ar fi în Uniunea Europeană, pentru că Uniunea Europeană este în primul rând un proiect de pace."

Victoria Furtună spune că dacă ajunge președinte, va crea conturi individuale de pensii, care să funcționeze ca depozitele bancare.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent: "Asta se face în câteva luni, se schimbă legislația ca să se deschidă conturi bancare sub formă de fundație sau bancă, unde fiecare persoană, care activează în câmpul muncii să pună suma pentru vârsta de pensionare pe aceste conturi, care vor funcționa după sistemul bancar, se vor ridica procente, și imaginați-vă după 20, 30, 40 de ani, ce sumă de bani putem să ridicăm."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.

Opinia ta contează. Comentează!