De Ziua Internațională a Nonviolenței, peste o sută de copii refugiați din Ucraina au avut parte de activități recreative
Social 3 octombrie 2024, 16:07 | 77

De Ziua Internațională a Nonviolenței, peste o sută de copii refugiați din Ucraina, dar și din comunitatea gazdă, au avut parte de mai multe jocuri și activități recreative. „Războiul care macină Ucraina le-a furat elevilor copilăria, însă oamenii care le sunt alături trebuie să încerce să le lumineze viața”, afirmă organizatorii. Evenimentul „Fair Play” s-a desfășurat ieri la Gimnaziul nr. 8 „Taras Șevcenco” din Chișinău.

Organizatorii spun că își doresc să aducă o rază de speranță în viața copiilor afectați de război.

TATIANA ZALOJ, Manager, proiecte de urgență, Tdh Moldova: "Pretutindeni încercăm să organizăm astfel de evenimente care au menirea de a promova coeziunea între copiii din Ucraina care sunt înrolați în școlile noastre și copiii din comunitatea locală.Sunt niște activități pentru copiii din clasele primare, activități structurate, bazate pe o metodologie elaborată de fundația Terre des hommes Moldova."

ELENA TCACI, psiholog, Gimnaziul nr. 8 „Taras Șevcenco”, Chișinău: "Copiii învață să lucreze în echipă, să fie prietenoși, înțelegători - ceea ce încercăm noi să obținem, în special de Ziua Internațională a Nonviolenței."

ANGELA MOIZESOVICI, director, Gimnaziul nr. 8 „Taras Șevcenco”, Chișinău: "Copiii din Ucraina sunt bucuroși. Scopul evenimentului este ca ei să uite ce se petrece la ei în țară."

Proiectul HOPE își propune să răspundă nevoilor refugiaților ucraineni și membrilor din comunitățile gazdă din Republica Moldova, prin managementul de caz, educație, sănătate și protecție. Potrivit primăriei capitalei, în municipiul Chișinău își fac studiile aproape 1400 de copii ucraineni, dintre care peste 600 învață în clasele primare.

Opinia ta contează. Comentează!