Candidații și-au dat votul
Politic 3 noiembrie 2024, 20:02 | 751

Cei doi candidați pentru funcția de președinte și-au exercitat dreptul de vot. La ieșirea de la urne, ambii au făcut declarații de presă. Iulia Sarivan a urmărit cum au votat Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.

Aspirantul la fotoliul de președinte, Alexandr Stoianoglo, a declarat astăzi presei că nici el, nici PSRM, partidul care l-a desemnat în aceste alegeri, „nu a participat la cumpărarea voturilor”. Stoianoglo a subliniat, la ieșirea de la urne, că și-a dat votul pentru ca Republica Moldova să se dezvolte, fără a sta „cu mâna întinsă”. La polul opus, contracandidata sa, Maia Sandu, declarat că „hoții vor să cumpere votul cetățenilor, vor să cumpere țara”. Ea a îndemnat cetățenii să iasă la vot.

Alexandr Stoianoglo a subliniat, la ieșirea de la urne, că și-a dat votul pentru ca Republica Moldova să se dezvolte, fără a sta „cu mâna întinsă”. Întrebat de jurnaliști ce crede despre fraudele electorale înregistrate în primul tur de scrutin, Stoianoglo a răspuns că instituțiile de drept trebuie să-și facă datoria. Candidatul a subliniat că nici el, nici partidul care-l susține în aceste alegeri, nu a participat la cumpărarea voturilor.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat PSRM: "Pentru asta avem organele respective, care trebuie să activeze corect în baza legii. Dacă asta a fost făcută cu încălcarea legii, atunci trebuie să fie întreprinse măsurile respective. Eu îndemn toată lumea să iasă la vot, să-și realizeze dreptul său constituțional de a alege."

Alexandr Stoianoglo a mai spus că nu este conectat cu puterea de la Kremlin, nici cu reprezentanții sau cu serviciile secrete ale altui stat. Maia Sandu a votat către orele amiezii. La ieșirea de la urne, a făcut scurte declarații de presă și nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Hoții vor să ne cumpere votul, hoții vor să ne cumpere țara, dar puterea oamenilor este infinit mai mare decât orice mârșevenie a lor. Puterea Moldovei este în fiecare dintre voi. Ieșiți la vot cu credință și cu speranță! Capul sus, moldoveni! Doamne ajută!"

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale și referendumul republican pentru modificarea Constituției în vederea integrării europene. Rezultatul plebiscitului a fost validat de Curtea Constituțională.

Opinia ta contează. Comentează!