Siegfried Mureșan a fost reales președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova
Politic 3 octombrie 2024, 16:11 | 97

Deputatul european Siegfried Mureșan a fost reales astăzi pentru un nou mandat de cinci ani ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Mureșan a spus că va continua să apere interesele Republicii Moldova la Bruxelles, așa cum a făcut-o neîntrerupt în ultimii zece ani.

Din funcția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan va prezida, împreună cu deputatul Doina Gherman, Comitetul Parlamentul de Asociere UE – Moldova, din care fac parte membri ai Parlamentului European și membri ai legislativului de la Chișinău.

SIEGFRIED MUREȘAN, europarlamentar PPE: "Republica Moldova este foarte importantă pentru siguranța Uniunii Europene și este foarte importantă pentru România. Tocmai de aceea, trebuie să-i oferim sprijinul pe care îl merită. Ca președinte al Delegației, obiectivul meu principal este să ajutăm Republica Moldova să fie pregătită de aderarea la Uniunea Europeană și să combată amenințările de securitate din partea Federației Ruse."

a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan după votul în Parlamentul European. În precedentul mandat din 2019 – 2024, Mureșan a contribuit la luarea mai multor decizii importante pentru Republicii Moldova. Printre acestea - adoptarea în Comitetul Parlamentar de Asociere a primului document oficial european care cerea acordarea statutului de țară candidat pentru Republica Moldova, dar și inițierea rezoluțiilor privind începerea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Siegfried Mureșan a menționat că Republica Moldova are nevoie de mai mult sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene pentru a se putea moderniza, pentru a se putea reforma și a fi pregătită de aderare.

Opinia ta contează. Comentează!