Au alergat pentru un viitor European
Social 9 septembrie 2024, 20:30 | 531

Peste cinci mii de oameni au luat cu asalt, duminică, centrul Chișinăului, transformându-l într-o veritabilă arenă. „Euro Marathon 2024” a fost un prilej de a promova nu doar un stil de viață activ, ci și parcursul european al Republicii Moldova. La linia de start au ieșit sportivi de performanță și amatori, diplomați, persoane cu nevoi speciale și mulți copii.

Participanții la Euro Marathon au alergat pe o distanță de zece kilometri. Copiii au avut curse separate, cu distanțe mai mici. Pe tot parcursul, alergătorii au fost susținuți de orchestră.

Linia de finiș a fost trecută cu zâmbete și aplauze, iar fiecare participant a plecat acasă cu impresii și medalii. „A fost o zi specială”, au declarat unii participanți.

La maraton au venit numeroși oficiali și diplomați.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău: "Este un eveniment pentru susținerea parcursului european a Republicii Moldova și sunt fericit că avem mii de participanți."

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Avem un efort consolidat al tuturor cetățenilor și să parcurgem o distanță mică, o distanță mare, iar cât mai curând să ajungem în Uniunea Europeană. Pentru asta avem nevoie de o societate sănătoasă, viguroasă și puternică."

„Euro Marathon 2024” s-a desfășurat cu sprijinul Guvernului și al mai multor parteneri, precum Europa Cafe, USAID și UNICEF. Participanții s-au bucurat de muzică, concursuri și animație.

Opinia ta contează. Comentează!