Ministerul Afacerilor Externe a emis astăzi alertă de călătorie pentru Austria și Ungaria
Social 16 septembrie 2024, 15:51 | 322

Ministerul Afacerilor Externe a emis astăzi alertă de călătorie pentru Austria și Ungaria. Avertizările vin în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile, prognozate pentru perioada următoare, fiind așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Ungaria, autoritățile locale au emis avertizări meteorologice și alerte de inundații pentru mai multe regiuni ale țării, inclusiv pentru Budapesta. Ambasada le recomandă cetățenilor Republicii Moldova să urmărească în mod constant sursele de informare locale pentru actualizări meteorologice și avertizări. Ei trebuie să ia ia în considerare posibilele întârzieri și perturbări în transportul rutier, feroviar și aerian. În cazul în care se confruntă cu o situație de criză, cetățenii moldoveni pot contacta Ambasada Republicii Moldova în Ungaria.

Ambasada Chișinăului în Austria informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară despre condițiile meteorologice severe, prognozate în perioada următoare. În această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cantitatea de apă poate ajunge și la 300 de litri pe metru pătrat. Precipitațiile vor fi însoțite de vânt puternic. Autoritățile austriece au emis avertizări meteorologice cod portocaliu de ploi abundente, valabile în următoarele zone: Austria Inferioară, Austria Superioară, Viena, Salzburg, nordul landului Burgenland, nordul landului Styria și nord-estul landului Tirol, până la data de 17 septembrie.

Precipitațiile ar putea cauza inundații și alunecări de teren, care la rândul lor ar putea duce la: întârzieri sau anulări ale zborurilor pe aeroporturile afectate, blocarea liniilor de cale ferată dar și afectarea rețelelor de utilități publice, avertizează autoritățile.

Opinia ta contează. Comentează!