Uniunea Scriitorilor îi îndeamnă pe cetățeni să participe activ în ziua de 20 octombrie la alegerile prezidențiale și la referendum
Social 18 septembrie 2024, 20:30 | 127

Uniunea Scriitorilor din Moldova îi îndeamnă pe cetățeni, indiferent de limbă maternă și religie, să participe activ în ziua de 20 octombrie la alegerile prezidențiale și la referendumul pentru aderare la Uniunea Europeană. „Opțiunea de integrare europeană este dovada apartenenței noastre la civilizația europeană”, se arată într-un comunicat remis miercuri presei.

Potrivit Uniunii Scriitorilor, participarea la vot a cetățenilor nu înseamnă doar că aceștia își doresc un viitor mai bun pentru copii, dar este și o datorie morală față de Ucraina, care ne apără libertatea și viața.

APELUL UNIUNII SCRIITORILOR: "Avem șansa să ne eliberăm de servitutea seculară față de Rusia, care nu acceptă dreptul popoarelor la autodeterminare, refuză aspirația lor legitimă de a-și construi o viață liberă și independentă, și a declanșat un război atroce împotriva Ucrainei, cu care împărtășim aceleași aspirații de integrare în spațiul european și euroatlantic. Doar rezistența ucrainenilor apără Republica Moldova de agresiunea rusească. Datorită imenselor lor sacrificii, Kremlinul nu a reușit să reinstaleze sârma ghimpată la Prut."

Uniunea Scriitorilor îndeamnă cetățenii să participe într-un număr mare la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional pentru a arăta că opțiunea de integrare europeană nu reprezintă doar proiectul unui președinte, al unui partid, al unei guvernări, ci o aspirație națională, dovada apartenenței noastre la civilizația europeană.

Opinia ta contează. Comentează!