Număr record de vinificatori
Social 19 septembrie 2024, 20:10 | 92

Aproape o sută de vinificatori își vor aduce, pe 5 și 6 octombrie, în centrul Chișinăului, marfa lor de calitate, dar și vinuri din recolta acestui an. Cea de-a XXIII-a ediție a Zilei naționale a vinului se va desfășura cu sloganul „Vinul nostru uimitor de bun”. Organizatorii așteaptă ca la eveniment să vină până la o sută de mii de oameni.

ELENA DAVIDESCU, director marketing al unei vinării: "Venim cu gama vintage. Este formată din patru soiuri. Este vorba de Saperavi, Chardonnay, Malbec și renumitul Fetească Neagră, la care am obținut foarte multe medalii internaționale."

MIHAELA SÂRBU, administratoarea unei vinării: "Scopul ulterior este ca Ziua vinului în Moldova să fie ca un Octoberfest. Să fie cunoscută în întreaga lume și în fiecare țară."

În acest an, spațiul în care se va desfășura festivalul se va extinde până pe strada Maria Cebotari.

ȘTEFAN IAMANDI, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: "În premieră ne extindem. Ne vom extinde de pe strada Bănulescu Bodoni, către Maria Cebotari. Acolo va fi organizată zona gastronomică, pentru a oferi o experiență unică vizitatorilor noștri, iubitori de vin, de a degusta și de a le combina vinurile cu gastronomia noastă."

VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: "Vor fi două zile în octombrie în care practic o să puteți să beneficiați de cunoștințe, pentru că vor fi diferite master class-uri, care sunt făcute de oficiu. Noi vorbim de posibilitatea de a comunica însăși cu producătorii de vin. Magazinul îți demonstrează pe raft o sticlă cu vin. Când vii la festival, vezi cine stă în spatele acestei sticle de vin."

Cu această ocazie, la Chișinău au fost invitați miniștrii agriculturii din țările baltice, a anunțat Vladimir Bolea.

Ziua vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală. Tradițional, evenimentul are loc în Piața Marii Adunări Naționale și la vinării, în primul weekend din luna octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie