Alți doi candidați au depus documentele
Social 19 septembrie 2024, 20:04 | 134

Comisia Electorală Centrală a recepționat listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Este vorba despre Victoria Furtună și Octavian Țâcu. Tot astăzi, CEC a înregistrat partidul „Democrația Acasă” în calitate de participant la referendumul constituțional din 20 octombrie.

Actele necesare și listele de subscripție au fost depuse de către Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni, și de Octavian Țâcu, desemnat de blocul electoral „ÎMPREUNĂ”.

Autoritatea electorală a recepționat și cererea de înregistrare pentru participare la referendum a Partidului „ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR”, cu opțiunea „DA”.

Tot astăzi, CEC a înregistrat partidul „Democrația Acasă” în calitate de participant la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, cu opțiunea „DA”. Comisia a înregistrat până în prezent zece participanți la plebiscitul republican, dintre care opt cu opțiunea „DA„ și doi cu opțiunea „NU”.

De asemenea, a fost autorizată desfășurarea unui sondaj de opinie privind preferințele alegătorilor în perioada electorală de către Asociația Obștească Institutul de Politici Publice, în perioada 19 septembrie - 15 octombrie. Chestionarea se va face pe un eșantion de cel puțin 1.100 de respondenți, prin intervievări față în față.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie