Ceban poate fi înlocuit la Moldovagaz
Social 19 septembrie 2024, 19:53 | 131

Vadim Ceban ar putea să fie înlocuit la șefia Moldovagaz de Dorin Junghietu. Asta în cazul în care Consiliul de Observatori al companiei moldo-ruse va accepta propunerea Ministerului Energiei ca Ceban să fie transferat în funcția de vicepreședinte al Moldovagaz. Cel din urmă spune că nu comentează decizia ministerului.

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se arată că persoanele din conducerea Moldovagaz vor avea un mandat de trei ani, după ce numele lor vor fi aprobate de Consiliul de Observatori al societății pe acțiuni.

COMUNICATUL MINISTERULUI ENERGIEI: "Este în premieră când managementul Moldovagaz este numit prin concurs deschis, acesta fiind un angajament al Republicii Moldova de transparență și profesionalizare a gestiunii întreprinderilor care au capital de stat. Menționăm că organizarea concursului a fost solicitată de mai mulți reprezentanți ai societății civile."

Vadim Ceban, actualul președinte al Moldovagaz, spune că așteaptă decizia Consiliului de Observatori al companiei.

VADIM CEBAN, director Moldovagaz: "Este dreptul ministerului de a înainta candidaturile în consiliul de administrație conform prevederilor statutului companiei. Deja organul care va lua decizia finală este consiliul de observatori. Așteptăm decizia consiliului de observatori."

Consiliul de Administrație al Moldovagaz este un organ executiv colegial, format din nouă membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de trei ani. Acționarii majoritari ai Moldovagaz sunt Gazprom și Tiraspoltransgaz.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie