Schimbarea vremii ne afectează sănătatea
Social 19 septembrie 2024, 19:52 | 108

În perioadele de schimbare a vremii, sănătatea poate fi în pericol. Potrivit medicilor, cei mai vulnerabili sunt oamenii care au probleme cardiace, tensiune prea joasă sau prea înaltă și cei care acuză dureri articulare. Pentru a trece ușor peste această perioadă, unii apelează la specialiști, alții consumă mai multe fructe și legume sau fac sport.

Potrivit specialiștilor, odată cu schimbarea temperaturii aerului, mulți oameni acuză dureri de cap, stare de apatie sau depresie și lipsă de energie.

LUMINIȚA SUVEICĂ, expert în sănătate publică: "Foarte multă lume simte în această perioadă dureri de cap, oboseală, lipsă de energie, somnolență ziua, insomnie noaptea. O slăbiciune generală. Sau din contra sunt cei care au probleme de sănătate cum sunt pacienții cu patologii cardio-vasculare, hiper-tensiunea arterială care în această perioadă suferă și mai mult."

Atunci când se schimbă vremea, trebuie să consumăm mai multe fructe și legume. Plimbările în aer liber sunt și ele esențiale.

LUMINIȚA SUVEICĂ, expert în sănătate publică: "Este un sezon bun, bogat în multe fructe și legume colorate, de tot felul. Asta înseamnă că sunt mulți nutrienți, multe vitamine. Trebuie să beneficiem de ele și să consumăm cât mai multe, să ieșim afară când este soare, măcar 15 minute la soare."

Schimbarea bruscă a temperaturii aerului poate provoca probleme de sănătate, întrucât organismul are nevoie de o perioadă de adaptare de aproximativ 14 zile. Trecerea de la temperaturi ridicate la ploaie și cer noros îi afectează în special pe copii, pe bătrâni și pe persoanele care suferă de boli cronice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie