Târgul locurilor de muncă, la Chișinău
Social 19 septembrie 2024, 19:53 | 83

Zeci de antreprenori, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice au venit astăzi la Chișinău în căutare de noi angajați. Recrutările s-au făcut la Târgul locurilor de muncă, unde la bătaie au fost puse mii de oferte. „Este greu să găsești ceva, care să îți placă, dar și salariul să fie bun”, spun cai care caută o slujbă. De partea cealaltă, angajatorii spun că ofertele sunt atractive.

ALIONA COLESNIC, reprezentant al unei fabrici de confecții: "Astăzi avem locuri vacante ca jurist, șef în serviciul vânzări și marketing. Desigur că avem nevoie și de cusătorese."

NATALIA APARATU, consultant principal, Ministerul Finanțelor: "Avem acum 24 de funcții vacante, suntem în perioada de concurs. Deadline-ul până la depunerea dosarului este până pe data de 30 septembrie, așa ă rugăm cine este interesat, cu studii în contabilitate, economie finanțe, să ne viziteze."

NATALIA FLOREA, șef adjunct de direcție, Poliția de Frontieră: "Am venit cu oferte de muncă pentru funcțiile: ofițer și subofițer în toate direcțiile regionale. În Direcția regională nord, sud, vest, est. Deja au venit tineri care sunt cointeresați de Poliția de Frontieră, ceea ce bucură foarte mult. Le-am oferit aceste informații cu pliantele Poliției de Frontieră."

Unii oameni ne-au spus că au încercat de mai multe ori să își găsească un loc de muncă, însă le-a fost mai dificil din diverse motive.

Târgul locurilor de muncă s-a desfășurat la inițiativa Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și a întrunit 60 de companii.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Ne-am bucura foarte mult, dacă în urma acestui eveniment am putea să ajutăm câți mai mulți tineri să-și găsească un loc de muncă. Mai rar este când avem oportunitatea să oferim aproape trei mii de locuri de muncă și cred că este foarte important să aveți această răbdare, să mergeți la toți angajatorii care sunt prezenți aici."

RAISA DOGARU, director ANOFM: "Avem locurile de muncă din baza de date a ANOFM din municipiul Chișinău care reprezintă peste șase mii de oferte."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie