Femeia care și-a ucis copilul de cinci ani și a încercat să se sinucidă, suferă de tulburare delirantă și primește tratament
Social 18 septembrie 2024, 15:56 | 211

Femeia care și-a ucis copilul de cinci ani și a încercat să se sinucidă, suferă de tulburare delirantă și primește tratament. Ea a fost vizitată de asistentul social cu două zile înainte de a comite crima. Femeia este acum într-o stare satisfăcătoare și poate face declarații pentru poliție. Informația a fost prezentată astăzi de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "La momentul conștientizării femeia a încercat să se sinucidă. Ea a trecut prin mai multe traume în familie. A pierdut un copil, și-a pierdut soțul din cauza cancerului. Este un caz izolat și se întâmplă peste tot în lume. Ea se afla în tratament și era monitorizat de către asistentul social. Cu două zile înainte de tragedia a fost vizitată și asistentul a confirmat că ea a primit tratamentul. Cât de regulat... Vă dați seamă cu nu poți să te duci de trei ori pe zi să verifici dacă și-a luat pastila sau nu."

Există multe familii în care copiii se afla în situații de risc, iar sistemul nu vede și nu știe despre toate cazurile, a declarat la rândul său ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "De aceea, în acest an, noi am demarat un efort și încercăm să identificăm în continuare situații potențiale de risc. Noi am identificat 72 de mii de copii care se află în astfel de situații. Pentru ei dezvoltăm acum acele protocoale pentru a înțelege de câte ori trebuie ei să contacteze cu sistemul. Aici vorbim de specialiști în domeniul protecției copilului, anumite servicii specializate sau despre o coordonare mult mai bună si eficientă cu colegii din domeniul educației."

Cazul a fost descoperit în dimineața zilei de 16 septembrie. Femeia a fost internată la terapie intensivă și supusă unei intervenții chirurgicale după ce a încercat să se sinucidă, după care a fost transportată la un spital din Chișinău. A fost deschis dosar penal. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Opinia ta contează. Comentează!