Mihai Popșoi a mulțumit Ungariei pentru sprijinul acordat, subliniind că relațiile economice bilaterale sunt în ascensiune
Social 6 septembrie 2024, 15:55 | 191

Aproximativ 50 de funcționari din diferite domenii, care vor fi implicați în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, vor fi instruiți în Ungaria. Autoritățile de la Budapesta vor face tot posibilul ca procesul de extindere să fie accelerat pe durata președinției maghiare a Consiliului Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute astăzi la Chișinău de către șeful diplomației ungare, Péter Szijjártó, alături de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi.

PETER SZIJJARTO, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei: "Noi credem că avântul și suflul nou poate fi adus către Uniunea Europeană. Extinderea poate aduce acel avânt și acea energie, care este necesară, în așa fel încât Uniunea Europeană să fie mai puternică în viitor. Din acest motiv, în timpul președinției Consiliului European, Ungaria face în așa fel încât extinderea să fie cât mai rapidă."

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit Ungariei pentru sprijinul acordat, subliniind că relațiile economice bilaterale sunt în ascensiune.

MIHAI POPȘOI, ministrul Afacerilor Externe: "Ne-am convins în fapte că Ungaria este un partener strategic al Republicii Moldova și sprijinul ferm al Ungariei îl vedem în deciziile Consiliului Uniunii Europene, l-am văzut și în momentul începerii negocierilor, începerii screening-ului. Ungaria mereu a fost de partea Republicii Moldova. Suntem convinși și în contextul președinției, toate deciziile care vor viza Republica Moldova, vor fi susținute și promovate."

Săptămâna aceasta, la Chișinău a fost într-o vizită oficială premierul polonez, Donald Tusk, iar săptămâna viitoare sunt așteptați șefii guvernelor din Luxemburg și Grecia. Potrivit Guvernului, demnitarii europeni vin la Chișinău pentru a sublinia susținerea pe calea de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!