Participarea la referendum, esențială
Politic 17 octombrie 2024, 20:59 | 108

Duminică cetățenii vor decide soarta țării, iar alegătorii trebuie să vină în număr cât mai mare la urne, deoarece în cazul referendumului turul doi nu există. Îndemnul a fost lansat de reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa” care au prezentat astăzi bilanțul activităților din ultimele patru luni. Membrii proiectului spun că democrația și libertatea trebuie să fie apărate prin vot.

NICU POPESCU, fost ministru de Externe: "Oamenii noștri știu cu toții că vor să trăiască într-o țară calmă, pașnică, liniștită, democratică, liberă și doar Europa ne poate asigura aceste condiții. Și, evident, doar Europa ne poate asigura că în baza acestor realizări pe care le avem, putem construi o economie mai bună, locuri de muncă mai bune, salarii mai bune."

În zilele care au mai rămas până la alegeri, am putea asista la noi dezinformări, afirmă președintele comunității WatchDog, Valeriu Pașa.

VALERIU PAȘA, expert al comunității Watchdog: "Evident că ne așteptăm la anumite provocări, la noi dezinformări, care curg gârlă pe rețelele sociale. Ne așteptăm și la niște provocări poate ceva mai grave, chiar și în ziua votului. Important e să ne păstrăm calmul, rațiunea, să discutăm în familiile noastre în ultima zi, pentru că urmează să decidem viitorul pentru toți, pentru copii noștri."

Duminică, prin votul lor, cetățenii de acasă, cât și din diasporă, pot cimenta parcursul european al Republicii Moldova, a declarat jurnalistul Alexandru Cozer. El a atras atenția că, în această campanie electorală, cei care își doresc eșuarea referendumului au investit zeci de milioane de dolari lunar.

ALEX COZER, jurnalist: "Moscova, oligarhii, cei care vor răul țării noastre, înțeleg foarte bine că dacă noi reușim în această duminică, în primul rând, la referendum, să demonstrăm printr-un rezultat impunător care sunt valorile noastre, atunci pentru ei, pentru propaganda, pentru minciuna lor, va fi foarte dificil."

VALENTINA NAFORNIȚĂ, soprană: "Doar noi putem să ne construim aceste posibilități, această libertate și lume frumoasă acasă, mergând la vot."

MARIA MACARI, antreprenoare: "Republica Moldova deja și-a creat un curs european și noi nu putem să dăm înapoi și este cert că deja mulți dintre antreprenori au activități în Europa. Vrem să fim mai mulți acolo, vrem să avem mai multă deschidere către piețele europene."

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” a fost lansată la Chișinău în luna iunie și are drept scop susținerea eforturilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!