Peste 300 de fotografii vechi de peste 100 de ani și chiar mai bine au fost expuse astăzi la Muzeul Național de Etnografie și Istorie
Cultură 24 octombrie 2024, 19:58 | 244

Peste 300 de fotografii vechi de peste 100 de ani și chiar mai bine au fost expuse astăzi la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Evenimentul marchează împlinirea a 135 de ani de activitate a acestei instituții. „Fiecare fotografie are în spate istoria neamului”, afirmă cei care au venit să vadă expoziția.

În spatele acestor fotografii este munca soților Franz și Albina Ostermann, dar și a etnografului Serghei Boboc, afirmă responsabilii expoziției.

ALA LEANCA-LUPU, restaurator, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală: "Este o artă și nu e atât de simplu cum noi astăzi apăsăm pe buton. Atunci se ținea cont de starea zilei, căuta lumina.Noi nici nu ne dăm seama cât de complicat era, dar până la urmă noi vedem o claritate absolută."

PETRU VICOL, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală: "Sunt fotografii dedicate mai mult arhitecturii populare. Fotografiile lui Sergiu Boboc redau casele din anii 60,70, care astăzi din păcate nu s-au mai păstrat."

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Muzeul de Etnografie este acel loc unde s-au creat generații. 135 de ani este de fapt, acea dovadă, ștampilă a vremii care ne reprezintă pe noi și ne dă dreptul să spunem că noi suntem un nea, că noi avem cultură."

Expoziția de fotografie „Generații de muzeografi-fotografi în serviciul societății. Omagiu Muzeului la 135 de ani”, poate fi vizitată până la sfârșitul verii 2025.

Opinia ta contează. Comentează!