A prejudiciat statul cu milioane de lei
Social 10 septembrie 2024, 20:20 | 210

Paznicul unui gimnaziu din satul Roșu, raionul Cahul, a fost ucis de un adolescent. Bărbatul de 65 de ani a decedat aseară după ce a fost lovit de minor cu palma. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Șoferul care l-a accidentat mortal pe un bărbat de 76 de ani, pe 4 septembrie, pe bulevardul Dacia din Chișinău, se afla în stare de ebrietate avansată. Expertiza a demonstrat că individul avea o alcoolemie de 1,85 mg/l în aerul expirat. În ziua accidentului, șoferul a refuzat testarea alcoolscopică și a încercat să fugă de la locul faptei, dar a fost prins de polițiști. Victima traversa regulamentar strada, când a fost lovită. Pe acest caz a fost deschis un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele.

Proprietarul unei rețele de restaurante din Chișinău este cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Pagubele aduse statului se ridică la aproape 14 milioane de lei. Potrivit anchetei, antreprenorul a creat o schemă prin care nu a eliberat în perioada 2021-2023 bonuri fiscale clienților și ținea o contabilitate paralelă. Poliția a efectuat percheziții la domiciliile, unitățile de transport, dar și localurile care aparțin omului de afaceri. Au fost găsite documente contabile, bani și un dispozitiv electronic ascuns cu informații despre activitatea ilegală. Ancheta continuă.

Un bărbat de 65 de ani a decedat după ce a fost lovit de un minor cu palma. Potrivit polițiștilor, incidentul a avut loc luni seara pe teritoriul unui gimnaziu din satul Roșu, raionul Cahul, unde bărbatul activa ca paznic. Șefa Secției Comunicare a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a declarat pentru Jurnal TV că bărbatul, fiind la serviciu, a observat un adolescent de 17 ani care a venit cu o motocicletă pe terenul de minifotbal al gimnaziului. Acesta i-a făcut observație tânărului și l-a lovit în regiunea feței, iar minorul i-a aplicat paznicului o palmă. Bărbatul de 65 de ani a căzut la pământ fără cunoștință. Medicii de pe ambulanță care au ajuns la fața locului au înregistrat decesul bărbatului. Pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

Opinia ta contează. Comentează!