Publicul este invitat la „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Mihai Țărnă
Cultură 25 octombrie 2024, 17:36 | 224

În această seară este premieră la Teatrul de Păpuşi „Licurici”! Publicul este invitat la „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Mihai Țărnă. Pregătirile au intrat în line dreaptă, iar emoțiile sunt greu de redat, ne-au spus actorii.

DIANA NIMIJAN, actriță: "Caragiale în păpuși, vă dați seama! E ceva neobișnuit. Noi, actori păpușari, ne-am descoperit cumva unul pe celălalt din alt punct de vedere - ca și actori dramatici. Ne-a plăcut această chestie foarte mult."

NINA LEFTER, actriță: "Rolul Vetei în „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale e un rol foarte complex.S-a lucrat mult, ca și timp, și nu în zadar, cum spunea și regizorul Mihai Țărnă. Era nevoie de timp ca spectacolul să se coacă, să ajungă la nivelul la care a ajuns."

Momentele complexe sunt redate de păpușile mânuite de patru sau chiar cinci persoane.

ION AMBROSI, actor: "La bun început avem o păpușă combinată, care este mânuită de cinci oameni, care ați văzut că dansează un dans destul de interesant. Restul păpușilor sunt la fel sunt combinate, dat fiind faptul că le jucăm inclusiv în toată înălțimea lor."

Trupa de la „Licurici” a lucrat asupra spectacolului mai bine de nouă luni, spune directorul teatrului.

ALA TOMA, director al Teatrului de păpuşi „Licurici”: 'Am inițiat programul „Licuricii de seară”, deoarece ne-am dorit ca Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” să fie un teatru pentru întreaga familie. Vrem ca părinții, vineri seara, după serviciu, să poată veni la un spectacol comedie, să se delecteze. Spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia domnului Mihai Țărnă este primul din acest proiect și, desigur, proiectul are continuitate."

Opinia ta contează. Comentează!