Îndemn pentru referendum
Politic 17 octombrie 2024, 20:56 | 85

Membrii Alianței Liberalilor şi Democraților pentru Europa îi îndeamnă pe cetățeni să voteze „Da” la referendum pe 20 octombrie. Pentru integrarea europeană pledează și membrii Coaliției pentru Unitate și Bunăstare. Iar Partidul Comuniștilor îi îndeamnă pe cetățeni să voteze ”Nu”.

ANDRIAN CULAI, secretar general al ALDE: "Acum este momentul să ne unim forțele pentru viitorul Moldovei. Pe 20 octombrie avem ocazia să facem un pas decisiv spre o Moldova europeană. Votul ”DA” nu este doar o opțiune, dar este o alegere pentru viitor sigur, prosper și european."

Îi îndeamnă pe cetățeni să voteze „Da” la referendum și membrii Coaliției pentru Unitate și Bunăstare.

IGOR MUNTEANU, președintele CUB: "Vom încuraja membrii și simpatizanții CUB să participe activ la referendum, votând cu conștiința împăcată pentru ideea europeană. Suntem convinși că putem face diferența între adevăr și minciună."

Iar membrii Partidului Comuniștilor spun că referendumul din 20 octombrie nu este despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

DIANA CARAMAN, deputat BCS: "Vă atenționăm! Vă spunem sincer și deschis, că autoritățile cer permisiunea voastră să facă din Constituție tot ce le trece prin cap. Vă rugăm să fiți foarte atenți cu acea întrebare. Cred că fiecare dintre voi înțelege și va ieși pe 20 octombrie la secțiile de vot și va vota ”Nu” la referendum."

În total, 15 partide au fost înregistrate să facă agitație pentru un vot „Da” sau „Nu” la referendumul constituțional din 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!