Cetățenii vor beneficia de compensații
Social 23 octombrie 2024, 20:20 | 125

Și în acest an, cetățenii vor beneficia de compensații la plata facturilor. Autoritățile spun că detaliile vor fi prezentate în scurt timp. Oamenii vor trebui să se înscrie în sistemul de compensații, care va fi deschis la începutul lunii noiembrie, a precizat astăzi ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Lucrăm, suntem pe ultima sută de metri. C larificăm toate aspectele tehnice și în scurt timp vom comunica toate detaliile și vom lansa programul. Asigur toți cetățenii Republicii Moldova că și în această iarnă Guvernul va fi alături, să o trec cu bine. Toți vor avea posibilitatea de a se înscrie în sistem la sfârșitul lunii noiembrie, va fi suficient timp."

Câți oameni vor beneficia de compensații va fi anunțat la începutul lunii decembrie, în funcție de numărul celor înscriși în sistem. Ministrul Muncii și Protecției Sociale nu a precizat care este bugetul și nici dacă ajutorul va fi acordat sub formă de compensații în factură sau sub formă de plată monetară.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Perioada rece a anului coincide cu doi ani bugetari. Vom achita compensațiile pentru luna noiembrie în acest an, iar cele pentru luna decembrie și restul vor fi achitate în 2025. Suntem în plină discuție pentru bugetul pe 2025, nu doar pentru compensații, ci pentru întregul an. Sunt sigur că vom reuși. Am mobilizat resurse în două ierni foarte dificile pentru țara noastră, și în acest an, la fel vom fi aproape de cetățeni și familiile care au nevoie de compensații."

În sezonul rece 2023-2024, peste 792 mii de gospodării s-au înregistrat pe platforma compensații.gov.md pentru a beneficia de compensații la energie sub formă de compensații în factură la gaz, electricitate și energie termică, dar și energie termică, dar și sub formă de plată monetară, în valoare de 800 de lei la combustibili solizi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie