SEREBRIAN: Autoritățile nu se așteaptă la incidente majore în stânga Nistrului în ziua alegerilor și referendumului republican
Politic 16 octombrie 2024, 19:49 | 325

Pe 20 octombrie, în perimetrul Zonei de Securitate vor fi deschise 30 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană. „Autoritățile nu se așteaptă la incidente majore în stânga Nistrului în ziua alegerilor și referendumului republican”, a declarat astăzi ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

OLEG SEREBRIAN, ministru pentru Reintegrare: "Sunt suficiente secții de vot pentru ca toți alegătorii din partea stângă a Nistrului să poată vota. Sigur că vor fi și observatori locali și observatori internaționali, din diferite misiuni."

Toate secțiile sunt pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale, deci este imposibil ca cei din partea stângă a Nistrului să influențeze cumva procesul de vot, a subliniat Serebrian.

OLEG SEREBRIAN, ministru pentru Reintegrare: "De asta a fost și ideea ca secțiile de vot să fie în perimetrul controlat. Singurul lucru care se poate întâmpla este aducerea alegătorilor în mod organizat, dar acest lucru se poate întâmpla oriunde, inclusiv pe malul drept."

Comisia Electorală Centrală face apel către observatorii naționali și internaționali, şi Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral la secțiile de votare aflate în Zona de Securitate.

Opinia ta contează. Comentează!