Octavian Țîcu promite o politică extinsă de confiscare a averilor câștigate ilicit
Politic 4 octombrie 2024, 19:58 | 176

Unii spun că vor face curat în sistemul de justiție, iar alții că vor reduce din taxele vamale sau vor majora salariile. Candidații pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vin zilnic cu diferite promisiuni pentru a câștiga votul cetățenilor.

Irina Valh spune că va iniția o nouă formulă de alegere a judecătorilor și un mecanism, care să garanteze independența Curții Constituționale.

IRINA VLAH, candidat independent: "Primul pas va fi crearea unei comisii naționale care va evalua situația din sistemul judiciar din ultimii ani. Voi cere Procuraturii să investigheze acțiunile celor care în ultimii ani au distrus și au discreditat justiția moldovenească. Voi prezenta Parlamentului o viziune pentru o adevărată reformă în justiție."

Iar Tudor Ulianovschi zice că îi va sprijini pe producători prin reducerea taxelor vamale și creșterea salariilor.

TUDOR ULIANOVSCHI, candidat independent: "Ca viitor președinte, voi opta pentru liberalizarea pieței, pentru ca producătorii să poată concura corect și să-și extindă activitatea. Voi solicita ca producătorii locali să beneficieze de subvenții și de reducere a taxelor vamale. Aceste măsuri vor permite păstrarea și protejarea locurilor de muncă, creșterea salariilor și construirea unei economii durabile, și prosperă pentru toți."

Octavian Țîcu promite o politică extinsă de confiscare a averilor câștigate ilicit.

OCTAVIAN ȚÎCU, candidat, Blocul electoral „Împreună”: "Avem nevoie să ducem la bun sfârșit acest proces de analiză și constatare a integrității judecătorilor și procurorilor. Oamenii care nu pot justifica averile ilegale și pe cele pe care le-au agonisit de-a lungul timpului trași la răspundere. Avem nevoie de o politică extinsă de confiscare a averilor câștigate ilicit."

La o zi după ce în mediul online a apărut o înregistrare audio, potrivit căreia candidatul Victoria Furtună ar fi susținută de Ilan Șor, fostul procuror anticorupție a reacționat cu o replică, publicată pe facebook.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent:"De când susținerea unui candidat a devenit infracțiune? Oamenii nu mai au dreptul la opinie sau statul democratic e doar o inscripție în constituție? Eu din prima zi mi-am promis să devin un președinte al tuturor și am chemat la unitate. Asta am făcut și voi continua să o fac, iar susținerea a miilor de oameni zilnic mă încurajează și mai tare să-mi urmez intenția."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.

Opinia ta contează. Comentează!