Chișinăul va găzdui, în perioada 8-10 septembrie, prima ediție a Festivalului „Zilele Europene ale Culturii Evreiești”
Social 6 septembrie 2024, 20:11 | 214

Chișinăul va găzdui, în perioada 8-10 septembrie, prima ediție a Festivalului „Zilele Europene ale Culturii Evreiești”. Evenimentul va fi marcat de prezenta trupei Teatrului Evreiesc de Stat din București, condus de actrița Maia Morgenstern.

ALEXANDR BILINKIS, președintele Comunității evreiești din Republica Moldova: "Acest festival, care va avea lor în perioada 8-10 septembrie, include expoziții ale pictorilor evrei din Basarabia, spectacole de muzică, proiecții de film, seminare. Nu este doar un eveniment cultural. Este un pas important pentru consolidarea dialogului intercultural, pentru înțelegere și respect."

„Construim astfel o societate mai puternică și mai unită, în care oameni de diferite culturi și naționalități să conviețuiască pașnic și în bună înțelegere”, a remarcat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Vor fi multe evenimente legate de artiști basarabeni, moldoveni, de etnie evreiască și invers - artiști din Israel, care au provenit din Republica Moldova."

Festivalul va debuta duminică seară, 8 septembrie, cu proiecția filmului „Șapte binecuvântări”, iar luni seară, pe 9 septembrie, actorii de la Teatrul Evreiesc din București și magistrala actriță Maia Morgenstern vor juca pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” spectacolul „Mic și al dracu”.

Intrarea la toate evenimentele incluse în programul festivalului este liberă.

Opinia ta contează. Comentează!