Două secții de votare la Moscova
Politic 7 octombrie 2024, 21:01 | 159

La cele două secții de votare deschise în Rusia vor fi trimise 20 de mii de buletine de vot. Alte 26 de mii vor fi nimicite, deoarece au fost tipărite înainte de a fi luată o decizie privind numărul secțiilor de votare, ne-au spus responsabilii de la Comisia Electorală Centrală.

Subiectul secțiilor de votare deschise în Federația Rusă pentru alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie a stârnit divergențe între Comisia Electorală Centrală, care propunea cinci secții de votare în Rusia, și Ministerul Afacerilor Externe, care spune că pot fi deschise doar două secții de votare, ambele la Moscova.

Responsabilii de la CEC au confirmat pentru Jurnal TV că vor fi deschise două secții, deși în acte rămân a fi cinci.

Săptămâna trecută, ministrul de Externe Mihai Popșoi declara că „nu pot fi deschise mai mult de două secții de votare din motive de securitate”.

MIHAI POPȘOI: "În contextul situației de securitate pe care cu mare regret rămâne la fel neschimbat, complicat în Federația Rusă și în baza avizului SIS, care a făcut e evaluare comprehensivă asupra situației din Federația Rusă, nu putem să organizăm decât cele două secții de votare în capitală."

Ministrul de externe a mai declarat că și în Ucraina, și în Israel, vor fi deschise doar câte două secții de votare, motivele fiind aceleași.

Opinia ta contează. Comentează!