Bunăstarea cetățenilor depinde în mare măsură de rezultatele referendumului din 20 octombrie, spune președintele PSDE, Ion Sula
Politic 11 octombrie 2024, 21:31 | 345

Partidele care s-au înregistrat să facă agitație electorală pro referendum afirmă că aderarea la blocul comunitar presupune justiție corectă, securitate și, nu în ultimul rând, educație. În același timp, politicienii porniți împotriva Uniunii Europene îi îndeamnă pe cetățenii să aplice ștampila pe cuvântul „NU”.

Bunăstarea cetățenilor depinde în mare măsură de rezultatele referendumului din 20 octombrie, spune președintele PSDE, Ion Sula.

ION SULA, președinte PSDE: "Partidul Social Democrat European insistă și îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova să nu-i asculte pe cei, care vor ca referendumul să eșueze. Ei nu sunt prietenii noștri. Ei sunt dușmanii noștri. Noi trebuie să ieșim masiv la urne pe data de 20 octombrie și să spunem DA hotărât."

Campanii de informare a cetățenilor referitor la beneficiile aderării la Uniunea Europeană se desfășoară în multe localități, a declarat presei liderul Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban.

ION CEBAN, președinte MAN: "Alegerea o facem pentru viitor și pentru cei care vor avea capacitatea de a îndeplini profesionist toate punctele și condițiile în folosul cetățenilor Republicii Moldova."

O campanie de informare a cetățenilor privind referendumul a lansat și Partidul Verde Ecologist din Moldova. Membrii formațiunii împart pliante, în care sunt subliniate avantajele aderării la Uniunea Europeană.

MESAJUL PARTIDULUI VERDE ECOLOGIST: "Servicii de sănătate și protecție socială calitative. Un mediu curat pentru o viață sănătoasă. Justiție independentă și imparțială pentru fiecare în parte. Educație accesibilă pentru toți."

Partidul Renaștere, care s-a înregistrat la CEC pentru a face agitație electorală împotriva referendumului, a postat un video în care acuza Occidentul că nu va aduce niciun beneficiu Republicii Moldova. În total, 15 partide s-au înregistrat pentru a face agitație pentru un vot „Da” sau „Nu” la referendumul constituțional din 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!