Transportatorii amenință cu proteste
Social 9 septembrie 2024, 20:28 | 258

Transportatorii cer Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să-și retragă proiectul de hotărâre, ce prevede micșorarea termenului de valabilitate a autorizațiilor pentru serviciile prestate. În caz contrar, antreprenorii din transport vor organiza proteste. De cealaltă parte, Guvernul afirmă că noile schimbări sunt în favoarea călătorilor și insistă ca până la sfârșitul anului curent, biletele să fie emise în forma bonurilor fiscale sau electronic.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto îi solicită prim-ministrului Dorin Recean audiență, pentru a discuta și a găsi soluții la problema prelungirii de drept a autorizațiilor pentru serviciile regulate în traficul național. Transportatorii vor să fie creat un grup de lucru, care să elaboreze modificarea Codului transportului rutier așa încât obligativitatea dotării cu echipamente de casă și control a unităților de transport în trafic internațional să aibă loc în termen de șase luni, în cel interraional – de un an, în cel local – de doi ani, iar în trafic raional – de trei ani.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: "Toate elementele introduse sunt pentru pasageri, pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie și anume concurența sănătoasă și mai mult opțiuni de deplasare pentru călători. Am reduc birocrația, am spus adio foii de parcurs. Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier. Impunem fiscalizarea biletului de călătorie. Bilete fiind emise în forma bonurilor fiscale sau electronic. Guvernul insistă ca acest proces să se realizeze până la finele anului 2024."

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto mai cere ca să fie elaborată și definitivată Metodologia de calculare a tarifelor pentru serviciile de transport regulat și a Metodologiei de calculare a tarifelor pentru serviciile de autogară, care să prezinte formule și calcule obiective.

Opinia ta contează. Comentează!