La Chișinău e deschisă expoziția „A venit la mine mama, dați-mi pace” a artistului plastic Iurie Lupu
Cultură 20 septembrie 2024, 20:42 | 75

Trecutul și prezentul l-a legat de chipul mamei. Expoziția „A venit la mine mama, dați-mi pace” a artistului plastic Iurie Lupu reprezintă un dialog cu trecutul, în care mama este redată drept simbol al originilor și al protecției. Artistul își folosește măiestria pentru a transforma emoțiile profunde în tablouri vizuale complexe.

IURIE LUPU, artist plastic: "Cred că o mare parte din lucrări răspund la întrebarea asta. cu mesajul „A venit la mine mama, dați-mi pace”, că în momentul când vine mama atunci e pace."

FLORINA BREAZU, președintele Uniunii Artiștilor Plastici: "Mai puțin așteptat este titlul expoziției „A venit la mine mama, dați-mi pace” și dacă ne gândim la întreg conținutul acestui enunț ne dăm seama despre valorile artistului la care apelează și descoperim că un element central este copilul din el."

Artistul zice că munca asupra acestei expoziții a durat ani buni.

IURIE LUPU, artist plastic: "E o perioadă de trei, șapte, opt ani, sunt lucrări și mai vechi care au mai fost expuse, care nu au fost expuse. Sunt lucrări care mi-au luat o lună-două, sunt care am lucrat periodic câte jumate de an, depinde de tehnica care mi-am propus-o."

La vernisaj au venit mulți tineri de la Academia de Arte, care se arată captivați de lucrările semnate de Iurie Lupu.

Lucrările din seria „A venit la mine mama, dați-mi pace” reprezintă un manifest al artistului Iurie Lupu. Expoziția este deschisă până pe 3 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!