Jurnalul orei 15, 2 August
Jurnalul orei 15:00 2 august 2024, 19:40 | 2266

Prezentat de Călin Jucovschi

Șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, bănuit de trădare de patrie în interesul Rusiei, își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr.13. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Creangă nu s-a prezentat în fața magistraților, cerând examinarea dosarului în lipsa sa.

Soarta Aeroportului Chișinău este incertă. „Nu este clar dacă acesta va fi dat în concesionare, pentru că o decizie în acest sens va fi luată după ce va fi gata studiul de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal”, a declarat aseară la postul nostru de televiziune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Ședința de astăzi, în care urma să fie examinat dosarul lui Nicanor Ciochină, învinuit că a lovit mortal un băiat de 14 ani, a fost amânată. Ciochină nu a fost escortat astăzi la ședință. „Este o tergiversare” afirmă avocatul părții vătămate. De cealaltă parte, Dumitru Buliga, avocatul lui Ciochină, declară că acesta este acuzat pe nedrept, iar autoritățile ar acoperi de fapt acțiunile infracționale ale altei persoane. Acuzatorul de stat, Alexandru Botnari, susține că declarațiile lui Buliga sunt aberații.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie