Jurnalul orei 15, 4 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 4 septembrie 2024, 17:41 | 1216

Prezentat de Vasile Luchianu

Un bărbat de 76 de ani a murit azi dimineață, fiind lovit de o mașină pe bulevardul Dacia din Chișinău. Potrivit poliției, șoferul de 26 de ani, care ar fi fost în stare de ebrietate, a încercat să fugă de la locul faptei.

Bilanţul atacului rus din timpul nopţii de marţi spre miercuri asupra oraşului Lvov din vestul Ucrainei a fost revizuit în creştere, la şapte persoane decedate, printre care trei copii. Acest bombardament a intervenit la o zi după atacul sângeros cu rachete asupra unei şcoli militare din Poltava, în centrul Ucrainei, atac care a făcut cel puţin 51 de morţi şi peste 270 de răniţi.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia miercuri, a anunţat preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk. Cel puţin şase responsabili politici ucraineni, printre care miniştri, şi-au prezentat demisia marţi, iar un consilier prezidenţial a fost demis înainte. Kuleba, în vârstă de 43 de ani, era ministru de externe din 2020 şi a condus diplomaţia ucraineană pe parcursul războiului cu Rusia, aminteşte EFE.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie