Jurnalul orei 15, 11 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 11 septembrie 2024, 18:56 | 537

Prezentat de Vasile Luchianu

Problema folosirii, de către Ucraina, a armamentului occidental pentru lovituri în adâncul Rusiei, va fi abordată astăzi la Kiev, unde au ajuns secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, și ministrul britanic de externe, David Lammy. Aceștia au programate întâlni inclusiv cu Volodimir Zelenski.

Chișinăul va găzdui, săptămâna viitoare, cea de-a V-a Conferință Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. La eveniment sunt așteptate 65 de delegații ale statelor partenere, reprezentanți ai corpul diplomatic și ai organizațiilor internaționale. Participanții la discuții vor aborda mai multe probleme, cele mai acute fiind justiția și combaterea corupției.

Dezbatere televizată dură între Donald Trump și Kamala Harris cu doar două luni până la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Cei doi candidați au abordat mai multe subiecte majore, au spus clar ce cred despre războiul ruso-ucrainean și au vorbit inclusiv despre România. Trump s-a exprimat mai abundent, dar comentatorii sunt de acord că Harris a deținut inițiativa și a reușit să-l pună în defensivă pe fostul lider de la Casa Albă. Potrivit sondajului realizat de CNN, Kamala Harris a câștigat „în majoritate covârșitoare” dezbaterea cu Trump.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie