Jurnalul orei 15, 27 August
Jurnalul orei 15:00 27 august 2024, 16:22 | 1005

Prezentat de Călin Jucovschi

Cetățenii Republicii Moldova sărbătoresc astăzi împlinirea a 33 de ani de la proclamarea independenţei. Cu această ocazie, la Chişinău şi în alte localități sunt în plină desfășurare mai multe evenimente festive. În prima jumătate a zilei a avut loc o tradițională depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului.

„33 de ani de independență nu e nici mult, nici puțin, dar lupta continuă și azi”, spun oamenii de rând, pe care i-am întâlnit în stradă. Potrivit cetățenilor, încă mai există o regiune separatistă, unde se află o armată străină, încă sunt încercări de destabilizare a situației politice și multe provocări.

Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej să ne unim ca națiune, a declarat prim-ministrul Dorin Recean la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial Eternitate, unde a depus flori cu ocazia Zilei independenței. „Este o aniversare frumoasă. Un lucru trebuie să înțelegem - pentru independență trebuie să lupți”, a remarcat în context președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie