Un liceu din Cahul, închis temporar
Social 23 octombrie 2024, 20:22 | 121

Liceul „Dimitrie Cantemir” din Cahul și-a sistat activitatea, până vineri, 25 octombrie, din cauza unei suspiciuni de viroze în rândul elevilor. La medici au apelat șase copii, trei fiind internați, au precizat autoritățile de la Chișinău.

ION PRISĂCARU, secretar de stat, Ministerului Sănătății: "Am fost anunțați de către directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” din Cahul despre faptul că mai mulți elevi lipsesc de la ore. A fost recomandată adresarea la o instituție medicală pentru consultații. S-au adresat șase copii, dintre care la absolut toți li s-au depistat anumite dereglări ale tractului gastrointestinal. La trei din ei le-a fost recomandată internarea la spitalul raional Cahul."

Unul dintre elevi a fost externat a doua zi, iar alți doi se află în continuare sub monitorizare, în stare stabilă. Nu se cunoaște, deocamdată, despre ce virus este vorba.

GALINA RUSU, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării: "Vorbim despre o viroză în cadrul acestei instituții, și atunci când numărul elevilor suspectați cu această viroză a început să crească, a fost consultat Centrul pentru Sănătate Publică din Cahul și a fost luată decizia pentru sistarea procesului educațional pentru o săptămână. Vorbim de perioada 18 – 25 octombrie."

Potrivit Ministerului Educației, elevii de Liceul „Dimitrie Cantemir” din Cahul ar putea reveni la studii inclusiv în perioada vacanței, care începe pe 26 octombrie și durează până pe 3 noiembrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie