Partidul Social Democrat European i-a chemat pe cetățeni să voteze „Da” la referendumul din 20 octombrie
Politic 3 octombrie 2024, 19:58 | 176

Partidul Social Democrat European i-a chemat pe cetățeni să voteze „DA” la referendumul din 20 octombrie. Liderul formațiunii, Ion Sula, spune că echipa sa este implicată activ în campanii de informare a alegătorilor privind importanța aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De altă opinie este candidatul la prezidențiale, Vasile Tarlev, care a îndemnat oamenii să voteze „NU” la plebiscit. Asta deși partidul pe care îl prezidează nu s-a înregistrat la Comisia Electorală Centrală pentru a face agitație electorală privind referendumul. Aceste acțiuni sunt ilegale, spun reprezentanții CEC.

Uniunea Europeană este astăzi un spațiu de siguranță, iar în afara acestei comunități Republica Moldova rămâne vulnerabilă, a declarat liderul PSDE, Ion Sula, într-un briefing. Potrivit lui, cetățenii au de ales acum între Moscova și Bruxelles.

ION SULA, președinte PSDE: "Trebuie să mergem pe 20 octombrie la referendum și să spunem DA pentru integrarea în Uniunea Europeană. De asemenea, este extrem de important să găsim un larg consens național, astfel încât să nu admitem în niciun caz ca Republica Moldova să devieze de la cursul european."

Într-o mesaj pe pagina sa de Facebook, candidatul la prezidențiale Vasile Tarlev a scris că la acest referendum cetățenii trebuie să voteze contra aderării la Uniunea Europeană.

VASILE TARLEV, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei: "Opinia noastră este că la acest referendum trebuie sa votăm împotrivă. Astfel nu vom permite autorilor să modifice ilegal Constituția și să ruineze suveranitatea țării noastre."

Comisia Electorală Centrală atrage atenția că Vasile Tarlev nu are dreptul să facă agitație electorală privind referendumul constituțional. Asta pentru că partidul acestuia nu s-a înregistrat la CEC în calitate de concurent electoral la plebiscit. Am solicitat un comentariu de la reprezentanții formațiunii lui Vasile Tarlev, dar nu nu am primit un răspuns până la ora editării știrii.

Opinia ta contează. Comentează!