Un simulator performant pentru USMF
Social 23 octombrie 2024, 17:50 | 119

Guvernul de la București a donat Universității de Stat de Medicină și Farmacie un simulator performant pentru chirurgia minim invazivă în urologie. Utilajul de ultimă generație îi va ajuta pe studenți și medicii rezidenți să își dezvolte abilitățile în condiții cât mai apropiate de realitate și sigure. Echipamentul modern a costat aproape două milioane de lei.

ADRIAN DUPU, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova: "Ne bucurăm că putem să venim în sprijinul studenților, a rezidenților, a medicilor și nu în ultimul rând să venim în sprijinul pacienților din Republica Moldova. Le doresc succes tuturor celor care vor folosi acest echipament."

Învățarea prin simulare este nu doar un mijloc de pregătire, ci și o garanție de siguranță a pacienților noștri, a declarat în context rectorul Universității, Emil Ceban.

EMIL CEBAN, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”: "Utilizarea simulatorului de ultimă generație va permite formarea viitorilor medici, în condiții realiste și sigure, va facilita dezvoltarea abilităților necesare pentru a aborda proceduri complexe și critice cum sunt cele în domeniul chirurgiei."

Șeful Catedrei de Urologie și Nefrologie Chirurgicală a subliniat la rândul său importanța simulatorului pentru pregătirea tinerilor specialiști.

ADRIAN TĂNASE, șef al Catedrei de urologie şi nefrologie chirurgicală: "Mai mulți rezidenți și medici de la noi au luat cunoștință cu activitățile care sunt în România și le-au implementat la noi, dar pentru ca să implementăm o metodă nouă am fost nevoiți să ne deplasăm peste hotare."

Echipamentul modern a costat aproape două milioane de lei. Investiția vine din partea Guvernului României prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie