Acțiuni de corupere electorală
Politic 7 octombrie 2024, 20:57 | 202

Membrii unei organizații criminale i-au convins pe șapte adolescenți să facă, sub pretextul realizării unui sondaj, agitație electorală în favoarea unui candidat pentru funcția de președinte. Cazul s-a întâmplat la Comrat, anunță Poliția. În același timp, Centrul Național Anticorupție a recepționat peste o sută de procese verbale privind coruperea pasivă.

Potrivit unui comunicat al CNA, este vorba despre constatarea faptelor de pretindere, acceptare sau primire de către un alegător a bunurilor sau serviciilor, în scopul exercitării sau al neexercitării unor drepturi electorale. Pentru comiterea acestei contravenții, legislația prevede o amendă de până la 37 de mii 500 de lei. Pe unele dintre ele, au fost deja aplicate amenzi. Persoana care a săvârşit fapta este eliberată de răspundere contravențională dacă s-a autodenunțat sau a contribuit activ la descoperirea, ori la contracararea săvârșirii faptei de corupere electorală, se mai artă în comunicatul citat.

Membrii unei organizații criminale au antrenat, sub pretextul realizării unui sondaj, șapte adolescenți care urmau să facă agitație în favoarea unui concurent electoral. Potrivit poliției, cazul a fost înregistrat la Comrat.

Recompensa de cinci mii 370 de lei a fost predată unuia dintre adolescenți pe 3 octombrie. Acesta a reușit să împartă sume mai mici de bani la trei dintre adolescenții implicați.

Poliția îi atenționează pe părinți să nu implice copiii în acțiuni cu caracter politic. Acest fapt contravine legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova, fiind vorba de încălcarea drepturilor copilului.

Opinia ta contează. Comentează!